Vilket lag vinner Stanley Cup 2015?

När årets upplaga av NHL startar den åttonde oktober, 2014, är det för 98:e gången. De 30 lagen börjar då den långa grundserien bestående av 82 omgångar som avslutas den 11 april, 2015.

Det är inte lätt att sia om en vinnare av Stanley Cup redan nu och oddsen är därför fortfarande höga på ett flertal lag, bland annat om du kollar på Betsson. Till favoriterna hör Boston Bruins, som förra året kanske lite oväntat åkte ut mot Montréal Canadiens. De brukar höra till de bästa lagen och blev Stanley Cup-mästare 2011. Två svenskar finns det också i laget, Loui Eriksson och Carl Söderberg.

Ett annat lag som måste räknas till favoriterna är Chicago Blackhawks. Även om de inte hade turen med sig i årets slutspel blev de mästare både 2010 och 2013. De har alltid ett starkt lag, med bland annat Patrick Kane, Marian Hossa samt flera svenska spelare som Johnny Oduya och Niklas Hjalmarsson. På Betsson är de delad favorit med Bruins men vissa nordamerikanska bolag håller Blackhawks snäppet större favoriter.

Förra årets mästare Los Angeles Kings måste räknas till favoriterna även i år. De vann även slutspelet 2012 och har förutom 2011 skickat Stanley Cup-pokalen fram och tillbaka mellan sig och Chicago Blackhawks. Någon svensk spelare finns det inte i Kings som till största delen består av kanadensiska spelare.

En utmanare som har lite högre odds, men som ändå har stor chans att stå som slutsegrare är Pittsburgh Penguins. De har inte lyckats vinna Stanley Cup sedan 2009 då de slog Detroit Red Wings med 4-3 i matcher. Kanske är det dags i år igen. Patric Hörnqvist spelar i laget kommande säsong vilket säkert ökar hans chanser att någon gång få lyfta Stanley Cup-pokalen. Laget har många vassa spelare, däribland den kanske bästa spelaren i världen, Sidney Crosby.