NHL biljetter i Sverige

Hockey

För de som älskar ishockey är det få upplevelser som slår att se en NHL-match live. På senare år har NHL börjat med något som de kallar NHL Global Series. 2017 gick arrangemanget av stapeln i Stockholm där Ottawa Senators och Colorado Avalanche spelade två matcher av grundserien mot varandra den 10:e och den 11:e november. När NHL arrangerar sina matcher utanför Nordamerika brukar de se till att det finns några storstjärnor från värdnationen i lagen. I detta fall var båda lagkaptenerna svenska, nämligen Erik Karlsson i Ottawa Senators och Gabriel Landeskog i Colorado Avalanche. De fungerade som dragplåster för att sälja biljetter.

NHL återvänder till Sverige 2018

I slutet av januari 2018 blev det klart att NHL kommer tillbaka till svensk mark. NHL var nöjda med resultatet under november 2017 och fattade beslutet av Edmonton Oilers och New Jersey Devils ska mötas i Globen, Stockholm. I Edmonton Oilers spelar Adam Larsson och Oscar Klefblom som säkert är bekanta för svenska hockeyfans. I Devils återfinns tidigare AIK:aren Jesper Bratt som fått sitt genombrott i NHL och veteranen Marcus Johansson som gjort över åtta säsonger i världens bästa hockeyliga. Nu får de chansen att spela inför familj och vänner på hemmaplan i Sverige.

Vad kostar biljetterna?

Tittar vi tillbaka på NHL Global Series under 2017 så kostade biljetterna allt från 350 kr upp till de dyraste på strax över 2000 kr. De billigaste på 350 kr var på läktare C och tog slut väldigt snabbt. Kortsidorna på läktare B var runt 650 kr och långsidorna 1000 kr. Läktare A var klart dyrast med biljettpriser som låg omkring 2000 kr. I media förekom viss kritik mot höga biljettpriser. NHL-legenden Börje Salming kritiserade prisnivån och menade att priserna var väl saftiga för ungdomar och barnfamiljer. Arrangören Live Nation försvarade nivån med att priserna måste täcka alla kostnader med att flyga över två fulla NHL-lag med representanter, vilket blir över 160 personer, samt alla andra kostnader. Med hjälp av fler sponsorer finns chansen att priserna blir lite billigare för 2018. Ett annat argument är att det trots allt kostar betydligt mer att flyga över till USA eller Kanada för att se en NHL match på plats. Ur det perspektivet är det inte så farligt att betala runt tusenlappen för att se NHL live.

Var kan man köpa NHL biljetter?

Vill du se NHL i Globen, Stockholm, behöver du bara besöka de vanliga biljettåterförsäljarna så fort biljetterna börjar släppas. Matcherna mellan Edmonton Oilers och New Jersey Devils i Sverige är planerade att spelas i starten av grundserien i oktober månad. Som nämndes tidigare finns det olika sorters biljetter lite beroende på hur nära isen man vill vara. De bästa platserna nära plexiglaset är förstås dyrare än att sitta långt uppe på de översta läktarna. Samtidigt blir upplevelsen bäst när man är riktigt nära all action och alla hårda tacklingar.

Går det att köpa NHL biljetter till matcher i USA/Kanada från Sverige?

Det är absolut möjligt, men se till att vara ute i god tid om du har en resa inplanerad. Vissa NHL-lag har många innehavare av säsongskort och blir officiellt slutsålda ganska snabbt. För mindre populära lag, till exempel Florida Panthers, Columbus Blue Jackets och Arizona Coyotes, är det i regel inga problem att få biljetter. Svårast och dyrast är det med riktigt populära kanadensiska lag som Toronto Maple Leafs. I Toronto är de hockeytokiga och räkna med att betala en rejäl hacka om du vill se en match live i den staden.

Ett tips är att vänta tills ditt favoritlag ska spela matcher någonstans i södra USA där hockey inte brukar vara riktigt lika populärt. Chansen finns att lägga beslag på fina biljetter, åtminstone om man är ute i god tid. Vanligast för svenskar är dock att gå på NHL i till exempel den stora turiststaden New York. Där har både New York Rangers och New York Islanders sin hemvist. Eftersom svenska Henrik Lundqvist är förste målvakt i Rangers är det en given favorit. Arenan Madison Square Garden är också känd för sin härliga atmosfär. Har du en weekendresa till New York inplanerad bör du absolut fixa NHL biljetter. I USA är man otroligt duktiga på att skapa show och feststämning på sportarrangemangen. Räkna inte med några huliganer, utan i Nordamerika håller man främst på sina favoriter och respekterar motståndarlaget.