NHLs topplag 2019

Hockey

Säsongen 2018/2019 har bjudit på några rejäla överraskningar. Här kommer en genomgång av de lag vi anser vara bäst för närvarande.

1. Tampa Bay Lightning

Under förra säsongen hade de vissa problem, men med storstjärnor som Steven Stamkos tillbaka i gammalt gott slag verkar de närmast ostoppbara. De gör massvis av mål och verkar ha en offensiv som nästan aldrig misslyckas. Tampa ligger långt över NHLs genomsnitt när det gäller antal gjorda mål per match. Nikita Kucherov leder i skrivande stund poängligan. Även målvakten Andrei
Vasilevskiy har stundtals briljerat i kassen. Spikar han igen i målet får motståndarna tufft att rubba detta lag.

2. Las Vegas Golden Knights

Tidigare har det varit svårt för så kallade expansionslag att hävda sig under sina första säsonger i NHL. När en ny stad får ett lag i NHL tar det nästan alltid lång tid att bygga upp en stark organisation och den vinnarmentalitet som krävs för att lyckas. Att Las Vegas Golden Knights skulle vara uppe i den absoluta toppen och kriga när mer än 60 matcher av grundserien på 82 matcher har spelats, hade ingen vågat tro. I spelmeckat Las Vegas hade en satsning på Golden Knights inför säsongen säkert gett helt otroligt höga odds. Möjligtvis fick spelarna och ledarna energi av att ingen trodde på dem. De har arbetat stenhårt och svenska centern William Karlsson har fått sitt stora internationella genombrott.

3. Pittsburgh Penguins

Ibland har Pittsburgh darrat under säsongen, men att räkna bort dem som topplag skulle vara väldigt dumdristigt. Trots allt har de vunnit Stanley Cup de två senaste säsongerna. Storstjärnorna Sidney Crosby och Evgeni Malkin är fortfarande två av hockeyvärldens absolut bästa spelare. Även svenske Patric Hörnqvist bidrar emellanåt med viktiga mål som avgör matcher. När NHL börjar dra ihop sig på allvar brukar Pittsburgh bara bli bättre och bättre. Laget har massvis av erfarenhet och att besegra dem i en serie på 7 matcher blir verkligen en stor utmaning. Redan när de vann Stanley Cup två säsonger i följd skrevs historia. Ingen trodde att ett lag skulle kunna vara så dominant när NHL införde ett lönetak för att jämna ut villkoren mellan klubbarna.

4. Washington Capitals

Washington Capitals vann Stanley Cup säsongen 2017-2018 och har blivit ett hett team som omtalats mycket den senaste tiden. Inför säsongen 2019-2020 har teamet byggt upp ett stenhårt team med bland annat Pheonix Copley som en utav tre målvakter. Det finns ett flertal svenska spelare bland annat Nicklas Bäckström som spelar som anfallare. Den unge svensken Axel Jonsson Fjällby ligger också i toppen och spelar anfallare.

5. Winnipeg Jets

När ska ett lag från Kanada vinna Stanley Cup igen? Den frågan ställer sig många hockeyexperter i Nordamerika. Just Winnipeg har ett intressant lag som verkar ha fått alla pusselbitar på plats. Blake Wheeler har varit glödhet under året och finska stjärnskottet Patrik Laine har ett fantastiskt skott. Om de fortsätter på den inslagna vägen blir de svårstoppade.

Andra topplag

Både Boston och Nashville var nära att inkluderas på denna topp 5. De har spelat riktigt bra hockey under året. I Nashville finns svenskintresse med både Filip Forsberg och Viktor Arvidsson i toppen av lagets interna poängliga.