NHL odds

Hockey

Odds och betting på NHL har blivit allt populärare. Svenska spelare känner till att NHL har de största stjärnorna, den bästa ishockeyn och riktigt härlig inramning på matcherna. I Nordamerika spelar man även på liten rink. Spelet är snabbare och NHL är känt för sin höga intensitet. Därför har en del europeiska spelare svårt att anpassa sig under sin första säsong, men över tid har Sverige haft stora framgångar med spelare som Mats Sundin, Peter Forsberg, Niklas Lidström, Daniel Alfredsson, Sedin-bröderna, Henrik Zetterberg, Henrik Lundqvist och många fler. På senare år har backar som Erik Karlsson och Victor Hedman dominerat. Nu kommer även yngre talanger som William Nylander. Under sommaren 2018 kan även Rasmus Dahlin bli draftad som nr1, vilket skulle vara första gången en svensk blir det sedan Mats Sundin 1989. Alltså blir det olidligt spännande att följa NHL framöver, inte minst för alla som älskar att spela på sport.

Varför spela på NHL?

NHL har 31 lag och alla lag måste uppfylla hårda krav för att få vara med i ligan. Till skillnad från många andra ligor finns inga riktiga strykpåsar, utan ofta känns det som alla kan slå alla. Grundserien har 82 matcher och ibland är spelschemat extremt tufft. Lag hamnar ibland i formsvackor, men sedan från ingenstans kan de komma tillbaka och kanske vinna 4-5 matcher i rad. Spelare som följer NHL vecka efter vecka kan hitta mönster och utnyttja dem för att vinna stora pengar. NHL oddsen är ofta höga, just på grund av att lagen är ovanligt jämna för en stor liga.

En annan anledning att spela på NHL är att matcherna faktiskt måste avgöras. När resultatet är oavgjort vid full tid i grundserien sker en kort förlängning och sedan straffläggning. I slutspelet gäller “sudden death” ända tills ett mål avgör. Man slipper tråkiga oavgjorda matcher som är vanligt inom fotbollen. I NHL bryr man sig verkligen om underhållningsvärdet. Flera ändringar har gjorts för att få till fler mål. Att en NHL-match slutar 0-0 efter full tid är extremt ovanligt. Målsnittet ligger runt 5-6 mål per match. Publiken får nästan alltid valuta för pengarna.

Hur du hittar bäst NHL odds

Vill du spela till de allra bästa oddsen bör du jämföra flera olika spelbolag. Enklaste sättet är att utnyttja en webbsida som samlar alla NHL odds från de största aktörerna på marknaden. Oddsen kan skilja sig åt ganska mycket, särskilt om du tycker om att lägga lite ovanligare spel. Samtidigt måste man även väga in oddsbonusar och kampanjer på odds. De kan kompensera för något lägre odds. Vilket spelbolag som är bäst förändras också över tid, så var inte orolig för att bli kund hos 4-5 st även om du mest tänkt spela på NHL. Tänk även på att många spelbolag erbjuder livestreaming. Då finns chansen att titta på matchen medan du hoppas på att pucken studsar din väg.

Vad kan man spela på?

Vinnarspel är en klassiker och för NHL är det mest prestigefyllda att försöka förutse vilket lag som vinner Stanley Cup, dvs står som segrare efter slutspelet. Andra vinnarspel är vilket lag som vinner Eastern Conference och vilket lag som vinner Western Conference. Annars är det vanligast att spela 1-X-2. Även om matcherna måste avgöras i förlängning/straffläggning kan de vara oavgjorda vid full tid. När oavgjort ingår blir oddsen något högre. Ett annat vanligt spel är över/under för antal gjorda mål i matchen. Har man en bra känsla för om matchen blir målsnål eller målrik är speltypen en av de bästa. Att spela på korrekt resultat är rätt svårt i NHL, men oddsen är riktigt vassa för de som vågar ta chansen. När du spelar över tid är ett tips att hålla koll på skador. Vissa NHL-lag är extremt beroende av sina bästa spelare.

Om att spela live

Livebetting har växt kraftigt under senare år och NHL är perfekt för den spelformen. Det händer mycket under matcherna och ofta ser man trender som att ena laget börjar slarva i försvarsspelet eller dra på sig dumma utvisningar. Ibland märker man också om en av målvakterna är glödhet och tänker spika igen kassen helt. Vänta inte för länge om du har en stark magkänsla. I en NHL-match kan en spelmöjlighet försvinna om du väntar en minut eller två. Vissa gånger blir det rentav 2 mål inom 30 sekunder.